EILAT - De Nederlandse tennissters hebben ook hun tweede wedstrijd voor de Fed Cup (groep 1 Europa/Afrika) gewonnen.

Oranje won donderdag van Hongarije. Evenals in het openingsduel tegen Roemenië (3-0) stond dat al na de enkelspelen vast.

Michaëlla Krajicek had weinig moeite met Timea Babos (6-2 6-3) en ook nu volgde Arantxa Rus haar goede voorbeeld tegen een speelster die veel hoger staat op de wereldranglijst, Greta Arn. Rus won overtuigend in twee sets: 6-2 6-4.

Captain Manon Bollegraf werd derhalve andermaal bevestigd in haar opvatting dat de internationale klassering in een 'bekerwedstrijd' als de Fed Cup weinig voorspellende waarde heeft.

Bertens en Hogenkamp

De voorspoedige gang van zaken gaf haar opnieuw de gelegenheid het dubbelspel over te laten aan de tieners Kiki Bertens en Richel Hogenkamp. Dat pakte woensdag erg goed uit.

Doordat Roemenië in de andere groepswedstrijd van Letland won, is het Nederlands team ook meteen verzekerd van de eerste plaats in de poule. Het afsluitende duel met de Letsen, nog zonder punten, doet er vrijdag niet meer toe omdat het onderling resultaat telt als er twee ploegen gelijk eindigen.

In de play-off tegen een andere poulewinnaar staat een promotie-degradatiewedstrijd om een plek in wereldgroep II op het spel.