Extra beveiliging stallen Anky van Grunsven

ERP - Dressuuramazone Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen hebben hun manege in het Brabantse Erp extra beveiligd. Zij hebben dat gedaan na dreigementen van de koper van een van hun paarden. De stallen zijn sindsdien van extra sloten voorzien en binnenkort laat de olympisch kampioene videobewaking installeren.

De koper in kwestie beschuldigt Van Grunsven en Janssen ervan hem een ongezond dier te hebben verkocht. Het paard Gestion Idool viel kort na de aankoop dood neer in de weide naast de manege in Erp. De koper heeft Van Grunsven en Janssen voor de rechter gedaagd en eist zijn geld, enkele honderdduizenden euro's, terug. De zaak dient in maart 2004.

Advocaat Wensing van de koper beweert dat Idool met verborgen gebreken is verkocht. Bovendien zou het dier slecht getraind zijn en verkeerde medicijnen hebben gekregen. Van Grunsven en Janssen bestrijden die aantijgingen. Idool is volgens hen overleden aan een acute hartstilstand. "Dat is buitengewoon verdrietig, maar Anky van Grunsven is daarvoor op geen enkele wijze verantwoordelijk. Dit kan nu eenmaal altijd gebeuren", liet de manege dinsdag weten.

NUwerk

Tip de redactie