AMSTERDAM - Frank de Boer kan zich heel goed voorstellen dat Bas Dost komende zomer alsnog van sc Heerenveen naar Ajax verhuist.

''We blijven hem heel goed volgen. Dat lijkt me logisch'', zei de oefenmeester donderdag na de laatste training voor het duel tussen zijn ploeg en De Graafschap.

sc Heerenveen en Dost bereikten maandag vlak voor het sluiten van de transfermarkt geen overeenstemming over een overgang van de 21-jarige spits. SC Heerenveen wilde niet verder zakken dan 5,25 miljoen euro. Ajax wilde maximaal 4,5 miljoen euro uitgeven.

''Ik verwijt de directie van Ajax niets'', zei De Boer. ''Ajax heeft een heel goed bod gedaan. En ik verwijt SC Heerenveen ook niets. Ik had graag Dost of Mertens erbij gehad. Helaas is dat niet gelukt.''

Castillion

De Boer hoopt dat Geoffrey Castillion zich de komende maanden verder ontwikkelt. De 19-jarige spits van Jong Ajax is pas net hersteld van een zware knieblessure.

''Maar hij heeft de potentie om de spits van het eerste van Ajax te worden'', vindt De Boer. ''Hij moet het alleen iedere training en iedere wedstrijd laten zien. Anders blijft hij een eeuwig talent.''