AMSTERDAM - Feyenoord heeft een schadeclaim ingediend bij de Deense voetbalbond vanwege de blessure die Jon Dahl Tomasson afgelopen zomer opliep tijdens het WK.

De aanvaller scheurde op 24 juni in het duel met Japan een kniepees en kon sindsdien niet meer in actie komen voor zijn club.

Feyenoord verwijt de Denen dat Tomasson de wedstrijd ondanks zijn blessure gewoon moest uitspelen.

De hoogte van de schadeclaim zou in de miljoenen lopen. Feyenoord noemt geen bedrag, maar spreekt tegenover De Telegraaf van 'een forse schadeclaim', waarop de Deense bond nog niet gereageerd heeft.

Strafschop

Tomasson liep de blessure op toen hij bij een 2-0 achterstand een strafschop nam. In zijn aanloop scheurde hij de pees, waarna zijn penalty gekeerd werd. In de rebound scoorde hij alsnog.

Bondscoach Morten Olsen had op dat moment al drie keer gewisseld en liet Tomasson de laatste tien minuten op het veld staan. Volgens specialisten die Feyenoord raadpleegde, kan de pees elke minuut dat hij in actie kwam, een centimeter verder zijn gescheurd.

Einde loopbaan

De kwetsuur betekent voor de 34-jarige speler mogelijk zelfs het einde van zijn loopbaan. Momenteel volgt Tomasson een speciaal programma van krachttrainingen in een laatste poging fit te geraken.