AMSTERDAM - In de zoektocht naar een vervanger van Alberto Contador kan Saxo Bank een streep zetten door de naam van Denis Mentjsov.

De oud-renner van Rabobank laat via zijn zaakwaarnemer Raimondo Scimone weten dat hij wil blijven bij Geox, ondanks het feit dat de ploeg niet is uitgenodigd voor de Ronde van Frankrijk.

“Denis voelt zich gelukkig bij zijn nieuwe team, hij zal zich nu richten op de Giro d’Italia en Vuelta a España”, meldt Scimone aan Cyclingnews. “Beide koersen wil hij winnen. Hij heeft zich over de teleurstelling van het missen van de Tour heen gezet.”

Schorsing Contador

Begin deze week berichtten Spaanse kranten dat Saxo Bank in de 33-jarige Rus de geschikte vervanger ziet van Contador indien het voorstel van de Spaanse wielerfederatie om de klimmer te schorsen wordt omgezet in een besluit.

Contador, die in beroep ging tegen het schorsingsvoorstel vanwege z’n positieve test op clenbuterol in de afgelopen Tour, heeft tot 9 februari om zijn verdediging voor te bereiden en de verwachting is dat de Spaanse wielerfederatie zich een week nadien uitspreekt over een definitieve straf.