AMSTERDAM - Het Nederlands elftal speelt in 2012 een oefenwedstrijd tegen Bayern München. Dat melden de KNVB en de Duitse Rekordmeister woensdag. Het duel wordt op 22 mei volgend jaar in de Zuid-Duitse stad gespeeld.

De oefenwedstrijd is onderdeel van het compromis dat de KNVB sloot met Bayern over Arjen Robben.

Robben speelt het duel normaal gesproken voor Oranje, stelt een woordvoerder van de KNVB. "Nederland speelt de wedstrijd met de selectie van dat moment. Het ligt voor de hand dat Arjen daar dan bij zit."

De aanvaller raakte vlak voor het WK geblesseerd, maar werd klaargestoomd om alsnog te spelen.

Na het toernooi keerde Robben terug bij zijn club, waar een blessure werd vastgesteld. Bayern en de KNVB steggelden vervolgens over wie er voor de kosten daarvan op moet draaien.

Meningsverschillen

"We hebben geaccepteerd dat we in die discussie niet tot overeenstemming zouden komen", verklaart KNVB-directeur Bert van Oostveen. "Het was dus het beste om onze meningsverschillen aan de kant te schuiven en naar een oplossing te zoeken die voor beide partijen aanvaardbaar was."

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenige zegt blij te zijn de zaak Robben nu af te kunnen sluiten. "Het is goed voor de voetbalfamilie dat we een faire en tot tevredenheid stemmende oplossing hebben gevonden."

De KNVB gaat ervan uit dat Robben in het oefenduel meespeelt. De wedstrijd maakt deel uit van een vriendschappelijke reeks in de aanloop naar het Europees kampioenschap van 2012 in Polen en Oekraïne. Oranje staat er goed voor in de kwalificatie voor dat evenement.