AMSTERDAM - Jesse Huta Galung heeft woensdag de tweede ronde van het ATP-toernooi in Johannesburg bereikt. De Nederlander klopte Janko Tipsarevic (3) in de tiebreak van de derde set met 7-4.

De twee waren dinsdag aan hun partij begonnen. Toen werd door de regen de wedstrijd op 6-7 (4), 6-4, 3-3 voor de laatste keer gestaakt.

Huta Galung treft in de tweede ronde de Indiër Somdev Devvarman, de mondiale nummer 110. Die won in zijn eersterondepartij met 6-4, 6-3 van de Zuid-Afrikaan Raven Klaassen.

Voor Huta Galung was zijn zege tegen de nummer 51 van de wereld in Johannesburg pas zijn tweede op ATP-niveau. In 2008 bereikte hij al eens de tweede ronde bij de Dutch Open toen zijn tegenstander opgaf.

De geboren Haarlemmer is heel 2011 al goed bezig. Bij challengers in Nouméa en Heilbronn reikte hij al tot de halve finale.

Sijsling

Igor Sijsling heeft het goede voorbeeld van Jesse Huta Galung in Zuid-Afrika niet kunnen volgen. De Amsterdammer verloor in de eerste ronde van de op eigen bodem spelende qualifier Fritz Wolmarans: 6-4, 3-6, 4-6.

De beide tennissers waren nagenoeg onaantastbaar op hun eigen opslag. In de eerste set was het Sijsling die als enige breakpunten kreeg.

Van de twee kansen die hij in de negende game kreeg, benutte hij er een en dat betekende de beslissing in de set. Wolmarans kreeg ook twee breakkansen. Zowel in het tweede als het derde bedrijf sloeg hij direct toe.