AMSTERDAM - AC Milan is er in eigen huis niet in geslaagd af te rekenen met Lazio Roma. De koploper en nummer drie hielden elkaar dinsdag in evenwicht: 0-0.

Bij AC Milan deed Urby Emanuelson de hele wedstrijd mee. Mark van Bommel was vanwege zijn rode kaart van zaterdag tegen Catania geschorst.

Emanuelson kreeg voor rust de grootste kans: de oud-Ajacied schoot over. Na de pauze leek Zlatan Ibrahimovic de score te openen, maar zijn schot raakte beide palen zonder de doellijn te passeren.

Lazio werd verder onder druk gezet en dit leverde Milan de nodige kansen op via Mathieu Flamini, Ibrahimovic en Robinho, maar doelpunten bleven uit.

Midweekse speelronde

De komende twee dagen worden de andere duels in de midweekse speelronde van de Serie A afgewerkt. Woensdag ontvangt AS Roma Brescia en speelt Juventus uit bij Palermo. Donderdag gaat landskampioen Internazionale op bezoek bij Bari.

Op de ranglijst heeft Milan een voorsprong van vijf punten op Napoli, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, woensdag tegen Chievo Verona.