AMSTERDAM - SC Heerenveen heeft gereageerd op berichten over de gang van zaken tijdens mislukte overstap van spits Bas Dost naar Ajax. De Friese club laat weten zich altijd integer te hebben opgesteld.

De transfer van Dost liep maandagavond spaak omdat Heerenveen en Ajax het gat tussen vraagprijs en bod niet wisten te overbruggen. Er werd de Friezen verweten een buitensporig bedrag te vragen voor de lange aanvaller, wat zelfs uitmondde in een arbitragezaak tussen club en speler.

"Ondanks alle hectiek en onrust van de afgelopen dagen is SC Heerenveen tevreden met de uitkomst van de spoedarbitrage, die tegen de club was aangespannen, en blij met het feit dat Bas Dost speler van sc Heerenveen blijft", zo valt op de clubsite te lezen.

"Nu er in de media verschillende onjuiste en tendentieuze berichten verschijnen, hecht Heerenveen eraan haar visie op het verhaal te geven."

Integer, nuchter en menselijk

De club betreurt de gang van zaken, maar is ervan overtuigd zelf geen blaam te treffen. "Heerenveen heeft zich in het gehele proces altijd integer, nuchter en menselijk opgesteld, zoals de club eigen is."

"De manier waarop het proces is verlopen, kent geen winnaars, maar Heerenveen heeft er alle vertrouwen in dat er samen met Bas Dost kan worden gewerkt aan de realisatie van de sportieve doelen van club en speler."

Verantwoordelijkheid

De huidige nummer negen in de eredivisie laat weten er alles aan gedaan te hebben om de transfer te laten plaatsvinden. "Heerenveen doet geen uitspraken over bedragen, maar kan wel opmerken dat er in de laatste fase van de onderhandelingen nog substantieel is bewogen om een doorbraak te bewerkstelligen."

"Echter, Heerenveen kan en wil financieel niet verder bewegen dan dat zij wenselijk en goed acht voor de club. Die verantwoordelijkheid ligt bij Heerenveen. Overigens, ook bij Ajax en dat wordt gerespecteerd."

Ruilmateriaal

Ajax wilde eventueel een speler aanbieden om in de transfer te betrekken, maar noemde daarbij geen namen die de Friese clubleiding kon bekoren.

"De spelers die door Ajax in een eerder stadium bij de mogelijke transfer zijn aangeboden waren voor Heerenveen bovendien geen serieuze optie om verder mee te nemen in een mogelijke overgang."