AMSTERDAM - Sebastian Vettel voelt zich erg goed bij Red Bull Racing en is niet van plan om de renstal waarmee hij wereldkampioen werd de komende jaren in te ruilen voor Ferrari.

Dat zei de Duitser tijdens de presentatie van zijn nieuwe Formule 1-wagen. De Red Bull RB7 werd dinsdagochtend gepresenteerd in Valencia.

Vettel is volledig gecommiteerd aan Red Bull en wil zich komend seizoen richten op het verdedigen van de wereldtitel die hij in 2010 op zijn naam schreef.

"Het is slimmer om niet teveel aandacht aan dat soort geruchten te schenken", aldus Vettel. "In de winterperiode wordt er helaas niet gereden, terwijl er nog steeds pagina's moeten worden gevuld met inkt. Journalisten moeten toch ergens over schrijven."

"Dus zie je soms verhalen opduiken terwijl mensen niet weten waar het over gaat. Het is slechts de winterperiode en ik herhaal dat ik me prima voel waar ik nu ben."

Stap voor stap

Vettel benadrukt dat zijn focus momenteel vooral gericht is op 2011 en dat hij nog niet denkt aan wat daarna eventueel op zijn pad komt.

"We richten ons nu op de nieuwe auto en op de test van vandaag. We denken altijd stap voor stap en kijken zeker niet te ver vooruit. Voor wie is het geen moeilijke vraag om te voorspellen waar hij over vijf of tien jaar is?"