NIEUWEGEIN - De volleybalbond Nevobo heeft de reeks van kandidaten en sollicitanten voor de functie van bondscoach bij de mannen teruggebracht tot een zogenoemde shortlist.

Op deze lijst staan drie tot vier mensen met wie de bond in gesprek gaat. Dit zei technisch directeur Bert Goedkoop (foto) dinsdag.

"Misschien komen er uiteindelijk vijf op", aldus Goedkoop. "Maar tot nu toe hebben we met niemand gesproken." In Italië dook dinsdag het bericht op dat oud-international Edwin Benne, op dit moment werkzaam in Duitsland, de nieuwe bondscoach zou worden.

"Dat is absolute onzin. Hij staat wel op het lijstje, maar dat is geen verrassing. Het gaat zeker nog twee tot drie weken duren voordat we eruit zijn." De bond zoekt een opvolger voor Peter Blangé, met wie eind december de samenwerking werd beëindigd.

Evaluatie

Goedkoop heeft de afgelopen periode een bezoek gebracht aan de internationals in Italië, België en Frankrijk. Hij heeft met de spelers geëvalueerd en hun de plannen voor de komende jaren voorgelegd.

"Ze hebben ook hun inbreng wat de nieuwe bondscoach betreft mogen geven. Ik heb nog niet iedereen gehad. Die bezoeken wil ik ook eerst afronden, voordat we met de kandidaten gaan praten."