AMSTERDAM - Alles was in kannen en kruiken. Jeffrey Bruma zou voor de rest van het seizoen worden verhuurd aan Championship-club Leicester City. Doordat Chelsea het papierwerk te laat inleverde, vond de transfer van de negentienjarige verdediger echter geen doorgang.

“We zijn niet erg over te spreken over deze gang van zaken,” reageert Bruma’s zaakwaarnemer Wessel Weezenberg tegenover NUsport.

“Je kunt gerust spreken van een administratieve blunder van Chelsea. Jeffrey is heel teleurgesteld en moet dit nu eerst even laten bezinken.”

Bruma kreeg maandag groen licht van Chelsea voor een tijdelijke overgang naar Leicester, nadat de Londense club erin slaagde om verdediger David Luiz over te nemen van Benfica.

Na sluitingstijd

Chelsea leverde de papieren voor een ‘season loan’ (verhuur tot het einde van het seizoen) van Bruma echter pas ná sluitingstijd van de transfermarkt in bij de Britse bond.

Spelers van Premiership-clubs kunnen na die deadline alleen nog middels een ‘emergency loan’ bij een Championship-club worden gestald. Daarbij gaat het om een verhuur van maximaal 93 dagen.

Bruma wil echter niet tijdens het seizoen al weer terug moeten naar Chelsea. Hij wil nu wachten met een tijdelijke transfer tot drie maanden vóór het einde van het Championship-seizoen. Leicester, dat Bruma's ploeggenoot Patrick van Aanholt wel al tijdelijk strikte, blijft voor hem in de markt.