AMSTERDAM - Patrick Paauwe heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 35-jarige verdediger leverde maandag zijn contract in bij VVV-Venlo.

”Ik moet me eigenlijk na elke wedstrijd laten behandelen aan mijn rug, daar heb ik al jarenlang last van”, meldt Paauwe op de website van het zaakwaarnemersbureau Sport-Promotion.

“En dan had je natuurlijk nog de resultaten, het ontslag van trainer Jan van Dijk en alle commotie rond de club. Ik merkte dat mijn plezier aan het verdwijnen was.”

Laatste zetje

Zijn reserverol bij de laatste competitiewedstrijd bij AZ (6-1) gaf uiteindelijk de doorslag. Paauwe meldde zich na de mededeling van de nieuwe hoofdcoach Wil Boessen ziek.

''Hij is de trainer, dus hij beslist. Maar ik voelde me daarna wel erg wegzakken. De twijfels had ik al, dit heeft me wellicht wel het laatste zetje gegeven om de knoop door te hakken. Zodra je voelt en erkent dat je geen voldoening meer uit het voetbal haalt, moet je eerlijk zijn. Tegenover jezelf en tegenover de club'', liet Paauwe weten.

Achttienjarige loopbaan

Paauwe sluit een achttienjarige loopbaan in het betaalde voetbal af. Hij speelde achtereenvolgens voor PSV, De Graafschap, Fortuna Sittard, Feyenoord, Valenciennes, Borussia Mönchengladbach en VVV.

Tussen 2000 en 2002 werkte Paauwe vijf wedstrijden in het Nederlands elftal af.