OSASUNA - Real Madrid heeft in de achtervolging op FC Barcelona averij opgelopen in de Primera Division. Op bezoek bij Osasuna gingen de Madrilenen met 1-0 onderuit.

De achterstand op Barcelona, dat zaterdag met 3-0 van Hercules won, loopt daardoor op tot zeven punten. Real behaalde 51 punten uit 21 wedstrijden.

Real Madrid had in de eerste helft een klein overwicht, maar grote kansen leverde dit niet direct op.

Gevaar

Pas tien minuten voor rust was er echt gevaar voor het doel van Osasuna. Karim Benzema en Cristiano Ronaldo wisten doelman Ricardo echter niet te verschalken.

Na ruim een uur spelen strafte Osasuna de laksheid van de bezoekers hard af. Javier Camunas kon achter de verdedigers van Real opduiken en schoot de bal langs Iker Casillas.

Wissels

Jose Mourinho antwoordde direct door al zijn wissels te gebruiken. Kaká, Xabi Alonso en Emmanuel Adebayor kwamen in het veld.

Mesut Özil en Karim Benzema waren in het vervolg dicht bij de gelijkmaker, terwijl aan de andere kant een poging van Krisztian Vadocz werd verijdeld.

Tweede nederlaag

De Koninklijke wist een nederlaag uiteindelijk niet meer af te wenden waardoor het tegen de tweede nederlaag van het seizoen aanliep.

Athletic de Bilbao was op bezoek bij Atletico Madrid met 2-0 te sterk. Gaizka Toquero was de grote man bij de gasten door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Athletic komt door de zege op 35 punten en staat zesde. Atletico staat een plaats lager met vijf punten achterstand op Los Leones.