ROTTERDAM – Het succesverhaal van ADO Den Haag heeft ook op Woudestein tegen Excelsior (1-5) een vervolg gekregen. De ploeg van trainer John van den Brom had geen enkel probleem met Excelsior dat ruim een uur met een man minder speelde nadat Daan Bovenberg met rood van het veld moest.

De Russische spits Dmitry Bulykin was met twee doelpunten trefzeker.

Excelsior moest het zonder doelman Cees Paauwe doen. Lex van Haeften verving de grieperige sluitpost. Wel present was Marvin Zeegelaar, tijdens de winterstop tot aan het einde van het seizoen gehuurd van Ajax.

De behendige vleugelspits gaf al binnen een kwartier zijn visitekaartje af. Hij ontsnapte aan de aandacht van vaste bewaker Ahmed Ammi, waarna Tim Vincken de afgemeten voorzet knap afrondde.

Rood

Lang plezier had Excelsior niet van die voorsprong. Zes minuten later kopte Dmitry Bulykin op aangeven van Wesley Verhoek de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later moest Excelsior een tweede tegenslag incasseren.

Scheidsrechter Tom van Sichem gaf verdediger Daan Bovenberg rood. ADO Den Haag profiteerde snel van de numerieke meerderheid. Na een fraaie pass van Lex Immers zette Frantisek Kubik Excelsior op een 2-1 achterstand.

Verhoek

Nog voor de rust besliste ADO Den Haag het ongelijke gevecht. Opnieuw was Dmitry Bulykin de maker van het doelpunt. De Russische spits, gehuurd van Anderlecht, heeft dit seizoen nu al dertien treffers op zijn naam staan.

Ook na de pauze was ADO Den Haag oppermachtig in het eenzijdige duel. Al snel leverde dat het vierde doelpunt op. Maker was het jeugdig talent Jens Toornstra, die daarmee zijn eerste treffer in de eredivisie scoorde. Wesley Verhoek bepaalde daarna de eindstand op 1-5.