EINDHOVEN - Op het moment dat niemand er meer rekening mee hield, pakte PSV zaterdag alsnog de overwinning tegen Willem II.

De bezoekers uit Tilburg leken met negen man lang op weg naar een stunt, maar gingen in de laatste seconden alsnog op de knieën.

Zeefuik stond aan het begin van het seizoen op de nominatie verhuurd te worden, maar bewees op een koude zaterdagavond zijn waarde voor de Eindhovenaren.

De invaller voorkwam met zijn treffer duur en onverwacht puntenverlies van PSV in de titelrace met FC Twente en Ajax.

Verontwaardiging

De supporters van PSV waren naar het Philips Stadion gekomen in de verwachting dat hun club een doelpuntrijke zege zou boeken op de nummer laatst van de eredivisie.

De verontwaardiging was dan ook groot toen de thuisclub na het rustsignaal met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Willem II, dat vorige week tegen Vitesse eindelijk de eerste zege van het seizoen kon bejubelen, had na een kwartier brutaal de leiding genomen door Bart Biemans (0-1).

Ergernis

Natuurlijk had PSV voor eigen publiek veruit het meeste balbezit en de meeste kansen, maar het ontbrak aan effectiviteit.

Trainer Fred Rutten keek met stijgende ergernis toe hoe zijn ploeg de ene na de andere mogelijkheid onbenut liet.

Orlando Engelaar, de schlemiel van de bekernederlaag bij FC Twente, was in het eerste half uur drie keer dicht bij een doelpunt en ook Balázs Dzsudzsák, Jeremain Lens en Ola Toivonen misten riante kansen.

Gelijkmaker

Met spits Danny Koevermans voor verdediger Francisco Rodriguez ging PSV na rust vol op de aanval spelen. Dat resulteerde al in de 48e minuut in de gelijkmaker.

Dzsudzsák was zoals zo vaak dit seizoen de aangever, Toivonen de afmaker (1-1).

Die snelle treffer leek een voorbode voor een flitsende tweede helft van de Eindhovenaren, maar opnieuw verliep de jacht op doelpunten moeizaam.

Fluitconcert

In de laatste twintig minuten werd het bezoekende elfal uit Tilburg gereduceerd tot negen man, door rode kaarten voor Denis Halilovic (twee keer geel) en Veli Lampi.

Ook in ondertal leek Willem II knap stand te houden, maar de dappere ploeg van trainer Gert Heerkes moest diep in blessuretijd alsnog buigen voor PSV (2-1).

Hoewel de winnende treffer van Zeefuik luid werd bejubeld, klonk na het laatste fluitsignaal toch een fel fluitconcert.