ARNHEM - Vitesse heeft de vijfde zege van het seizoen geboekt. In de eerste thuiswedstrijd van 2011 werd Roda JC zaterdagavond met 5-2 verslagen.

Vorig seizoen versloegen juist de Limburgers de thuisploeg in Arnhem met 5-2. Sinds die wedstrijd in april is er veel veranderd aan de boorden van de Rijn. Nadat de Georgiër Merab Jordania de club overnam komen spelers uit alle windstreken aanwaaien.

Niet zo vreemd dat ten opzichte van het competitieduel vorig seizoen aan de kant van de Arnhemmers slechts een dezelfde speler aan de aftrap verscheen: aanvaller Marco van Ginkel. Zoals vaker dit seizoen kende ook het duel zaterdagavond een debutant aan de zijde van de thuisploeg.

Babangida

De eerder deze maand van Mainz transfervrij overgekomen Haruna Babangida kreeg op de rechtervleugel de voorkeur boven Dalibor Stevanovic. De kleine Nigeriaan ontpopte zich prompt - samen met Ismaïl Aissati - tot de smaakmaker van het duel tegen de nummer vijf uit de eredivisie. De vleugelspits zag zijn prima debuut bekroond met een treffer.

Aanvankelijk leek zich een rampscenario te voltrekken voor de thuisclub. Binnen drie minuten lag de bal achter Vitesse-doelman Eloy Room. Slobodan Rajkovic speelde te kort terug, waarop oud-Vitessenaar Mads Junker de bal oppikte en makkelijk scoorde, 0-1.

Doelpunten

Aanvankelijk wat tegen de verhouding in kwam Vitesse op voorsprong. Eerst maakte Nemanja Matic in de 16e minuut gelijk uit een vrije trap. Zeven minuten later counterden de Arnhemmers via Van Ginkel naar 2-1. Een benutte strafschop van Jordi López bracht de ruststand op 3-1.

Na rust kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Via Babangida en opnieuw Van Ginkel liep het verdiend uit naar een ruime 5-1 voorsprong. Een vrije trap van Jimmy Hempte bepaalde de eindstand op 5-2.