ROTTERDAM - Trainer Mario Been van Feyenoord is verbolgen over het feit dat Willem van Hanegem in enkele media uitgebreid uit de doeken doet hoe hun onderhoud donderdag verliep.

“Deze Feyenoorder wil de rust bewaren, daar is de club bij gebaat. Ik heb zo mijn bedenkingen als ik de krant open sla”, aldus Been.

De oefenmeester wilde graag met Van Hanegem praten omdat het clubicoon de laatste weken via zijn column in AD Sportwereld veel kritiek uitoefende op de Rotterdamse club.

Potje golfen

Het was de bedoeling dat het gesprek vertrouwelijk zou blijven. Been is dan ook ‘not amused’ dat hij vrijdag in verschillende media een heel verslag aantrof van zijn potje golfen met Van Hanegem.

“Ik las zelfs wat ik heb gegeten. Zo komen we niet nader tot elkaar. Ik dacht dat wat we hebben besproken tussen ons zou blijven. Dit is niet in het belang van de club. Jammer dat alles in de krant stond met foto en al.”

Vervolggesprek

Veel opgestoken van het onderhoud met Van Hanegem heeft Been overigens niet. “Alles wat hij heeft gezegd, wist ik al.”

Hoe een vervolggesprek ook zal verlopen, Feyenoord biedt Van Hanegem in elk geval geen baan aan. “Ik heb van de clubleiding vernomen dat dat onbespreekbaar is.”