ROTTERDAM - Stadion Feijenoord NV gaat onderzoeken wat de kosten zijn van een renovatie van De Kuip in Rotterdam. Dat heeft stadiondirecteur Jan van Merwijk vrijdag laten weten.

De gemeenteraad in de havenstad heeft aangedrongen op een dergelijk onderzoek, om een betere afweging te maken over een lening voor de bouw van een nieuw onderkomen voor Feyenoord.

''We wisten dat dit eraan zat te komen en hebben besloten aan dit verzoek gehoor te geven’’, aldus Van Merwijk.

Stadion Feijenoord deed een aantal jaar geleden al een oriënterend onderzoek naar renovatie van het huidige stadion, maar kwam toen tot de conclusie dat dit geen optie was.

Rotterdam droomde hardop van de WK-finale in 2018 in een nieuwe voetbaltempel aan de oever van de Maas. Inmiddels heeft wereldvoetbalorganisatie FIFA dat toernooi aan Rusland toegewezen en lijken in de Rotterdamse politiek de twijfels over een lening aan een nieuwe Kuip te zijn toegenomen.

Lening

Aanvankelijk zou het college van burgemeester en wethouders in december vorig jaar al een besluit nemen over de lening van circa 150 miljoen euro. Nu worden op zijn vroegst in de zomer daarover knopen doorgehakt.

Van Merwijk zei vrijdag wel rond de zomer duidelijkheid te willen. ''De druk is eraf. Er kunnen weer allerlei vragen gesteld worden en dat zie je nu ook gebeuren. Maar wij hebben behoefte aan duidelijkheid. Gaat de gemeente mee in onze ambitie en willen ze meefinancieren?''