LIVERPOOL - Liverpool heeft een bod van Chelsea op Fernando Torres afgewezen. Chelsea zou volgens enkele kranten bereid zijn geweest om 35 miljoen pond (40,5 miljoen euro) neer te tellen voor de 26-jarige speler.

Fenway Sports Group, de nieuwe eigenaar van Liverpool, heeft de aanbieding volgens The Guardian direct afgewezen. ''Wij kregen een bod, maar de speler is niet te koop'', zo citeerde de krant een woordvoerder van Liverpool.

Torres' contract bij Liverpool loopt nog tweeënhalf jaar door. Afgelopen zomer werd een clausule in het contract opgenomen, die een transfer van Torres mogelijk maakt als een club bereid is 50 miljoen pond (60 miljoen euro) voor hem te betalen.

Torres speelt voor Liverpool sinds de zomer van 2007. Daarvoor stond hij onder contract bij Atletico Madrid.

Weg naar boven

In de Premier League presteerden Liverpool en Torres dit seizoen dramatisch, hoewel de club in de afgelopen weken onder de nieuwe manager en clubicoon Kenny Dalglish de weg naar boven heeft ingezet.

Op dit moment staat Liverpool op de zevende plaats van de ranglijst. Torres kampte met een aantal blessures, maar scoorde desondanks al negen keer in 23 competitiewedstrijden.

Chelsea heeft nog tot maandag middernacht, als de transfermarkt sluit, de tijd voor nieuwe pogingen om Torres te kopen. Ajax-aanvaller Luis Suarez zou Torres kunnen vervangen bij Liverpool.

Ajax en Liverpool onderhandelen al een aantal dagen over een overgang van Suarez. De Engelse club wilde 15 miljoen euro voor de aanvaller betalen. Ajax verlangt minimaal 25 miljoen euro voor de Zuid-Amerikaan die tot de zomer van 2013 in Amsterdam onder contract staat.