ROTTERDAM - Mario Been en Willem van Hanegem hebben tijdens een rondje golfen een eerste gesprek gevoerd over Feyenoord. De huidige en oud-trainer van de Rotterdamse club praten volgende week verder, zo maakte Feyenoord donderdag bekend.

Het gaat dan onder meer over de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Twente. Been heeft Van Hanegem gevraagd dat duel nauwlettend te bekijken.

''Dat doe ik toch altijd al, dus dat is geen moeite en doe ik graag'', aldus De Kromme. ''Het gaat er vooral om hoe er voor te zorgen dat de spelers vertrouwen terugkrijgen, want voetballen kunnen ze.''

Kritiek

Been wilde graag met Van Hanegem praten omdat het clubicoon van Feyenoord de laatste weken via zijn column in AD Sportwereld veel kritiek had op de Rotterdamse club.

Been sloot eerder deze week een mogelijke officiële rol van Van Hanegem bij het eerste elftal resoluut uit. ''Ik heb enorm veel vertrouwen in de mensen om me heen en laat me geen mensen opdringen'', zei de oefenmeester stellig.

Geen interesse

Van Hanegem benadrukte op de golfbaan dat hij helemaal geen interesse heeft in een plek in de technische staf.

''Ik heb Mario verzekerd dat ik nergens op zit te azen. Ik wil ook helemaal geen trainer meer zijn. Wel is het natuurlijk zo dat ik zelf bepaal wat ik schrijf in een column. Dat doe ik als ik het goed vind gaan en ook als ik dingen zie die naar mijn idee beter kunnen.''

Open en eerlijk

Been omschreef het gesprek met de legendarische oud-international als ''open, eerlijk en goed''. De twee Feyenoorders spraken eerst over de moeilijke aanloop naar de ontmoeting.

''Nadat dat was uitgesproken, hebben we het opbouwend gehad over dat waarover het ook moet gaan: hoe krijgen we Feyenoord snel weer daar waar de club hoort'', aldus Been.