HOFFENHEIM - Edson Braafheid hoopt door zijn overstap van Bayern München naar TSG 1899 Hoffenheim weer in beeld te komen bij het Nederlands elftal.

Dat verklaarde de 27-jarige verdediger, die bij Hoffenheim met rugnummer 28 gaat spelen, donderdag tijdens zijn presentatie. ''Voor mijn ontwikkeling is deze transfer heel belangrijk, zeker met het oog op de nationale ploeg'', aldus Braafheid.

De linksback maakte deel uit van de Oranje-selectie op het WK in Zuid-Afrika. Daarna raakte Braafheid echter uit beeld, omdat hij in München nauwelijks aan spelen toekwam.

Pieters

PSV'er Erik Pieters heeft inmiddels de vacature als linksback opgevuld die Giovanni van Bronckhorst achterliet. ''Ik ken de Bundesliga goed en denk dat ik me bij Hoffenheim snel thuis voel'', aldus Braafheid.

Trainer Marco Pezzaiuoli noemde Braafheid "een moderne verdediger" die Hoffenheim "zowel defensief als aanvallend verder kan helpen". De in Paramaribo geboren Braafheid ondertekende donderdag een contract voor 3,5 jaar.

Babel

De Duitse club versterkte zich eerder deze week met aanvaller Ryan Babel, die net als Braafheid na het WK zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal verloor.

Braafheid kwam in de zomer van 2009 van FC Twente naar Bayern München. Hij speelde onder trainer Louis van Gaal twaalf competitiewedstrijden. In de tweede helft van afgelopen seizoen kwam de verdediger op huurbasis uit voor Celtic. Door het vertrek van Braafheid en Mark van Bommel (AC Milan) is Arjen Robben nu nog de enige Nederlandse speler bij de Duitse kampioen.

Braafheid en Babel gepresenteerd