AMSTERDAM - Justine Henin heeft voor de tweede keer een einde gemaakt aan haar tennisloopbaan. De 28-jarige zevenvoudig grandslam-winnares stopt per direct met haar sport.

Dat meldt Henin woensdag op haar eigen website. Daar laat ze tevens weten wat de reden van haar afscheid is.

"Ik heb de laatste dagen verschillende onderzoeken ondergaan die hebben bevestigd dat mijn elleboog opnieuw heel wat schade heeft opgelopen door het spelen op de Australian Open."

"Na mijn val op Wimbledon in juni, wist ik dat het ingewikkeld zou zijn om terug te komen", zegt de Belgische. "Maar ik heb besloten om te blijven spelen en alles te geven om de blessure te overwinnen."

"Na goed te hebben nagedacht en de adviezen van de artsen te hebben aangehoord, is het nu duidelijk en moet ik aanvaarden dat mijn loopbaan hier definitief stopt", zo stelt Henin.

Gouden medaille

De Belgische stond maar liefst 117 weken op nummer een van de WTA-rangschikking. Ze won zeven grandslams, waaronder vier keer Roland Garros, en pakte in 2004 een gouden medaille op de Olympische Spelen van Athene.

Henin werd vorige week in de derde ronde van de Australian Open uitgeschakeld door Svetlana Koeznetsova. Ze neemt afscheid van het tennis als nummer dertien van de wereld.