BERLIJN - Michael Schumacher is geen liefhebber van de simulator. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 wordt wagenziek in de nagemaakte auto.

Zijn team Mercedes GP heeft woensdag bevestigd dat het Duitse autosporticoon last heeft van de kwaal, die de Nederlandse website F1Today.nl eerder deze week onthulde.

"Michael is gedurende zijn carrière van tijd tot tijd vatbaar geweest voor simulatormisselijkheid. Die heeft de tijd die hij in een simulator kan doorbrengen, beïnvloed", verklaarde Mercedes.

De renstal haastte eraan toe te voegen dat Schumacher geen nadeel van de kwaal heeft ondervonden. "Omdat hij samen met zijn technische mensen heel effectief te werk is gegaan in de simulator. Zijn voorbereiding op de races is er niet door beïnvloed."

Testen

Schumacher domineerde in zijn eerste loopbaan als coureur de Formule 1 en veroverde zeven keer de wereldtitel. Volgens Mercedes bracht de Duitser in die jaren beduidend minder tijd door in de simulator, omdat de teams toen nog volop op de echte circuits konden testen.

De rol van de simulator als instrument om de coureurs voor te bereiden is de laatste jaren veel groter geworden, omdat de Formule 1 uit kostenoverwegingen het aantal testdagen heeft teruggebracht.

Bovendien is de simulator door technologische ontwikkelingen steeds meer gaan lijken op de werkelijkheid. Elk circuit kan worden nagebootst.

Minder last

'Schumi' heeft er bij zijn comeback in 2010 ook meer gebruik van moeten maken. Toen speelde de misselijkheid vaker op.

Mercedes meldt dat het inmiddels heeft geïnvesteerd in een nog hoogwaardiger simulator die binnenkort beschikbaar komt voor Schumacher en zijn teamgenoot Nico Rosberg. In die simulator zou de 42-jarige minder last moeten hebben van de misselijkheid.