AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui mist donderdagavond ook de bekerwedstrijd van Ajax tegen NAC. De spits leek dicht bij een rentree, maar heeft opnieuw last van zijn knie gekregen.

''Hij kreeg woensdag op de training weer een tik op zijn knie'', verduidelijkte trainer Frank de Boer. ''Het is allemaal heel vervelend. Maar het is niet anders.''

El Hamdaoui speelde op 8 december voor het laatst voor Ajax. Hij was boos dat hij slechts mocht invallen tegen AC Milan, en meldde zich vervolgens ziek. De spits keerde begin januari terug in Amsterdam en ging mee op trainingskamp naar Turkije, waar hij een knieblessure opliep.

''We moeten maar even afwachten hoe het loopt. Maar ik denk dat hij eerst een keer negentig minuten met Jong Ajax moet gaan spelen'', aldus De Boer.

Jody Lukoki

Aanvallers Luis Suarez (geschorst) en Dario Cvitanich (kuitblessure) ontbreken ook nog tegen NAC. ''En voor Geoffrey Castillion, de spits van Jong Ajax, komt dit allemaal nog te vroeg'', stelde De Boer, die Jody Lukoki aan zijn selectie heeft toegevoegd. De 18-jarige rechtsbuiten van het hoogste juniorenteam van Ajax debuteerde vorige week tegen Feyenoord in de hoofdmacht.