AMSTERDAM - Manchester United is dinsdag ontsnapt aan de eerste competitienederlaag van het seizoen. De koploper kwam tegen Blackpool met 2-0 achter, maar hield alsnog drie punten over aan het treffen: 2-3.

Blackpool kwam al na een kwartier op voorsprong: Craig Cathcart kopte de bal achter Edwin van der Sar na een hoekschop.

Vlak voor de onderbreking sloeg Blackpool nogmaals toe. Ditmaal reageerde DJ Campbell alert na een corner, voor al weer z’n zesde treffer in zeven duels.

In het tweede bedrijf trad er aanvankelijk geen verbetering op in het spel van United. Blackpool meende zelfs recht te hebben op een strafschop na een overtreding van Rafael op Luke Varney.

Ommekeer

Naarmate het einde van het duel naderde, werd de koploper dreigender. Vlak nadat Wayne Rooney naar de kant was gehaald, zorgde Dimitar Berbatov in de 72e minuut voor de aansluitingstreffer.

Vlak daarna tekende Rooneys vervanger Javier Hernandez voor de 2-2, op aangeven van Ryan Giggs. Blackpool verdedigde nadien met man en macht, maar kon de winnende treffer van Berbatov in de 88e minuut niet voorkomen.

Door de zege neemt United afstand in de Premier League. ‘The Mancunians’ staan met 51 punten uit 23 duels aan de leiding, een voorsprong van vijf punten op Arsenal. Manchester City bezet de derde plaats met 45 punten uit 24 wedstrijden.

Zege Aston Villa

Wigan Athletic liet de kans liggen om weg te kruipen uit de degradatiezone. De ploeg van invaller Ronnie Stam ging voor eigen publiek onderuit tegen middenmoter Aston Villa: 1-2.

Voor de bezoekers scoorden Gabriel Agbonlahor en Ashley Young (strafschop). James McCarthy deed wat terug namens Wigan, waar Stam de laatste 25 minuten meedeed.