ZEIST - Ernest Faber is de nieuwe assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Dat maakte de voetbalbond KNVB dinsdag bekend. Hij volgt Frank de Boer op, die naar Ajax vertrok.

Faber (39) gaat Van Marwijk samen met Phillip Cocu en Dick Voorn assisteren. De eerstvolgende wedstrijd van Oranje is op 9 februari het vriendschappelijke duel met Oostenrijk.

Faber is sinds dit seizoen trainer van FC Eindhoven, maar kreeg van zijn club toestemming om deze functie met zijn nieuwe baan als assistent van Van Marwijk te combineren.

Faber kwam in zijn actieve loopbaan uit voor NEC, Sparta, FC Groningen en PSV. Met de club uit Eindhoven werd Faber vier keer landskampioen.

Interland

Hij speelde een interland voor Oranje. In 1998 debuteerde hij onder bondscoach Guus Hiddink tijdens een vriendschappelijk duel met Mexico. Nederland won de enige interland van Faber met 3-2.

Na zijn actieve loopbaan als speler had de Brabander de leiding over Jong PSV, de A-junioren van PSV en was hij assistent-trainer bij FC Eindhoven. Sinds dit seizoen is Faber hoofdtrainer van FC Eindhoven.