EINDHOVEN - PSV kan woensdag in de wedstrijd in de kwartfinale van de beker tegen FC Twente beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de Braziliaan Marcelo is er vanwege een knieblessure in Enschede niet bij.

Otman Bakkal verliet dinsdagochtend voortijdig de training, maar coach Fred Rutten gaat ervan uit dat hij er tegen FC Twente wel bij is.

''Hij heeft in La Manga in de eerste oefenwedstrijd een botsing gehad, waarbij hij last kreeg van zijn knie. Dat speelde weer wat op. We moeten kijken of hij er morgen bij is, maar ik ga er wel van uit'', zei Rutten dinsdag na de training over Bakkal.

Over het herstel van Marcelo is hij ook optimistisch. ''Ik zag hem vanmorgen alweer met een glimlachje binnenkomen. Hij zag er positief uit, was alweer wat vrolijk. Ik denk dat het niet zo heel lang zal duren.''

Finale

Rutten beschouwt de wedstrijd tegen FC Twente als finale. ''Het is het affiche van een finale. Het is één wedstrijd, erop of eronder, met als doel om de halve finale te halen. Op welke manier maakt dan niet zo veel uit.''

De trainer won in 2001 als coach van FC Twente ten koste van PSV de beker. ''Het is leuk om daar terug te keren, maar de kriebels horen meer bij de nodige spanning die je moet hebben voor een wedstrijd tussen de nummer een en twee.''

Middenveld

Volgens Rutten ligt de sleutel van de wedstrijd op het middenveld. ''In grote wedstrijden zoals deze, is dat het geval. Twente heeft laten zien na de winterstop met compact spel de tegenstander bij de strot proberen te pakken."

"Aan ons om daarmee om te gaan. Het is ook afwachten wie er spelen, zoals Theo Janssen of Ruiz. Ik denk wel dat zij erbij kunnen zijn.”