AMSTERDAM – Ook Tottenham Hotspur wil een serieus bod uitbrengen op Luis Suarez. De Londense club meldde zich maandag bij Ajax om uit te vissen wat de transferprijs is van de Uruguayaanse aanvaller.

Het is de tweede Engelse grootmacht die warme interesse aan de dag legt voor Suarez, nadat eerder Liverpool contact opnam met de Amsterdamse club.

Een transfer wordt steeds beter denkbaar daar Ajax de prijs kan opdrijven naar de gewenste hoogte. Suarez heeft vorige week tijdens het trainingskamp in Belek nogmaals kenbaar gemaakt aan de Ajax-directie graag de overstap te willen maken naar een Europese topclub.

Algemeen directeur Rik van den Boog zei na dat onderhoud nog tegen NUsport dat Suarez ‘niet weggaat’. “Al weet je het in de voetballerij nooit”, voegde hij er veiligheidshalve aan toe.

Geknakt

Ajax heeft Suarez hard nodig in de strijd om de landstitel. De voorbije weken bleek eens te meer dat de jonge ploeg een goalgetter mist als Suarez absent is. Aan de andere kant is die met een fitte en gemotiveerde Mounir El Hamdaoui in principe voorradig en kan Ajax het geld goed gebruiken.

Bij Suarez is er bovendien wat geknakt na het bijtincident. Hij had gehoopt op meer steun van Ajax toen de schorsing van zeven wedstrijden werd uitgesproken. Onlangs leverde hij zijn aanvoerdersband in.

Salaris

Het salaris van Suarez (ruim twee miljoen euro) zal gemakkelijk verdubbeld kunnen worden door één van beide clubs. Bij Liverpool zal hij meer kunnen verdienen dan bij Tottenham, het is ook van oudsher de club met de grootste naam en faam.

Bovendien lijkt de kans op een basisplaats, als tweede aanvaller rond Fernando Torres, groter in de havenstad dan in de hoofdstad waar Redknapp al beschikt over een trio spitsen (Jermain Defoe, Roman Pavljoetsjenko, Peter Crouch) voor een positie.

Keane

Maar waar 'The Reds' al tijden moeizaam draaien, zitten 'The Spurs' sinds anderhalf jaar nadrukkelijk in de sportieve lift naar boven. Onder manager Harry Redknapp verbazen de Londenaren zowel in de Engelse competitie als de Champions League.

Er is Spurs-voorzitter Daniel Levy veel aan gelegen om komend seizoen wederom in het kampioenenbal uit te komen. Daarom is er behoefte aan een extra topaanvaller.

Als Birmingham City na de transfersom (zes miljoen pond) ook het salaris van Robbie Keane wenst op te hoesten, ligt de weg open om Suarez binnen te halen.