Manchester United loopt in dankzij Van Nistelrooij

LONDEN - Manchester United was zaterdag de grote winnaar in de Premier League. De titelverdediger won voor eigen publiek royaal van Aston Villa (4-0), mede dankzij twee treffers van Ruud van Nistelrooij. De concurrentie morste dure punten bij clubs uit de onderste regionen.

Chelsea speelde gelijk tegen Leeds United (1-1), Arsenal kwam op dezelfde eindstand uit bij Leicester City. Daardoor bleef Chelsea nog wel aan kop, met Arsenal op een punt. Manchester United naderde de lijstaanvoerder tot op twee punten.

Behoefte aan succes

Na twee nederlagen, tegen Chelsea en West Bromwich Albion, hadden de Mancunians dringend behoefte aan een succesje. Zonder veel moeite werd Aston Villa opzij geschoven. De aanwezige coach Ferguson, die donderdag in een ziekenhuis nog wegens hartklachten een behandeling onderging, begroette tevens de rentree na een liesoperatie van middenvelder Scholes, die in het laatste halfuur goed inviel voor Giggs. Van Nistelrooij scoorde in de eerste helft dankzij goed voorbereidend werk van Kleberson (1-0) en Giggs (2-0). De aanvalsleider van Oranje bracht daarmee zijn competitietotaal op elf, twee minder dan Alan Shearer van Newcastle, die zaterdag tegen Liverpool een keer tot scoren kwam (1-1).

In de 72e minuut werd Van Nistelrooij voor Forlan gewisseld. De aanvaller uit Uruguay maakte een scherpe indruk. In de slotfase tilde hij de stand naar 4-0 met twee gave treffers. Bij laagvlieger Villa bleef doelman Postma op de bank.

Nederlanders maken weinig indruk

Chelsea, met Hasselbaink en Melchiot in het basisteam, maakte tegen het noodlijdende Leeds weinig indruk. Pennant hielp de thuisploeg in de eerste helft aan een verdiende voorsprong, na een zeldzame fout van Makelele. Voor de huurling van Arsenal was het zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club. Voor Chelsea was het de eerste tegentreffer in zeven wedstrijden. Dankzij Duff bleef de Londense ploeg een nederlaag bespaard, 1-1.

Arsenal-Leicester

Arsenal, zonder de sterspelers Vieira en Henry, verspeelde in de laatste minuut twee punten bij Leicester City. Hignett bracht de gelijkmaker op zijn naam (1-1). Silva opende na een uur de score voor de Gunners uit een voorzet van Bergkamp. De maker van het doelpunt knalde daarna nog op de paal. Bij Arsenal werd Cole in de e minuut wegens grof spel uit het veld gestuurd.
Tip de redactie