VENLO - Wil Boessen maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer van VVV-Venlo. De clubleiding heeft de assistent-trainer naar voren geschoven als opvolger van de ontslagen Jan van Dijk.

Sef Vergoossen, oud-trainer van VVV, is als adviseur en klankbord toegevoegd aan de technische staf.

VVV nam op 20 december afscheid van Van Dijk. Technisch directeur Mario Captein liet vervolgens weten zo snel mogelijk een opvolger aan te willen stellen. Hij polste diverse trainers, maar zonder succes.

VVV heeft daarom besloten het seizoen af te maken met de 46-jarige Boessen. Hij wordt geassisteerd door Ben van Dael. Dat maakte VVV woensdag bekend.

Vitesse

De Limburgers staan op de zeventiende plaats in de eredivisie met tien punten uit achttien wedstrijden. Het gat met de 'veilige' vijftiende plaats van Vitesse bedraagt acht punten. De ploeg uit Venlo heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Boessen debuteert volgende week woensdag tijdens de 'inhaalwedstrijd' tegen FC Utrecht als interim-hoofdtrainer. ''De opdracht is om ons te handhaven in de eredivisie, op welke manier maakt niet zo uit'', aldus Captein.

De directeur zou na het ontslag van Van Dijk hebben gesproken met onder anderen Ernest Faber en Leon Vlemmings. ''Ik wil niet op namen ingaan, maar we hebben inderdaad eerst met wat mensen gesproken. Een week geleden hebben we besloten om voor Boessen te kiezen'', aldus Captein, die niet wilde spreken van een 'noodgreep'.

''We wisten van tevoren dat het niet makkelijk zou zijn om middenin het seizoen een nieuwe trainer te vinden. We hebben veel vertrouwen in Wil en ook de spelersgroep is positief.''

Vergoossen

Vergoossen was eerder als assistent, hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen werkzaam in Venlo. De 63-jarige Limburger zal niet alleen de technische staf adviseren, maar ook de interne organisatie en bedrijfsprocessen van de club doorlichten.

Vergoossen gaat het bestuur van VVV adviseren ten aanzien van mogelijke verbeterpunten. De clubleiding acht dit noodzakelijk, gezien de groeiambities en het daarmee gepaard gaande veranderingsproces.