Verkerk naar tennistoernooi Rotterdam

ROTTERDAM - Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN Amro World Tennis Tournament heeft voor de komende editie opnieuw drie aansprekende spelers gecontracteerd. Opvallendste naam is die van Martin Verkerk, die dit seizoen de finale van de Open Franse titelstrijd op Roland Garros bereikte. Verder legde Krajicek de Duitser Rainer Schüttler en de Fransman Sebastien Grosjean vast.

Met de komst van Schüttler en Grosjean staan er in Rotterdam vier spelers uit de huidige toptien van de wereldranglijst op de baan. Krajicek contracteerde eerder de Zwitser Roger Federer en de Australiër Mark Philippoussis. Verder komen ook de Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter in actie.

Schüttler

Schüttler heeft een topjaar achter de rug. Hij won de toernooien van Tokio en Lyon. In de finale van de Australian Open was hij kansloos tegen de Amerikaan Andre Agassi. Bij de ATP Masters in Houston bereikte hij de halve eindstrijd.

Grosjean haalde de afgelopen twee edities steeds de halve finale in Rotterdam. Dit jaar bleek hij daarin niet opgewassen tegen Sluiter. Voor Grosjean wordt het zijn vierde optreden in Rotterdam. Op Wimbledon was Mark Philippoussis te sterk voor de Fransman in de halve finale.

Krajicek maakt 6 januari de rest van het deelnemersveld bekend. Het evenement is van 16 tot en met 22 februari in Ahoy'.

Tip de redactie