BREDA - Leonardo heeft zich weer eens onmogelijk gemaakt bij NAC Breda. De Braziliaanse aanvaller liet zich donderdag zonder opgaaf van reden niet zien op de training én de nieuwjaarsreceptie van de voetbalclub uit Breda.

Als straf mocht Leonardo vrijdag niet mee op trainingskamp naar Turkije. ''Je kunt natuurlijk niet zomaar wegblijven'', aldus technisch directeur Jeffrey van As, die zelf maar besloot te bellen en hoorde dat de Braziliaan ziek thuis zat.

''Dat kan bij de amateurs nog niet, dus al helemaal niet bij een profclub als NAC. Dergelijk gedrag is verre van professioneel en dat kunnen we niet tolereren.''

Leonardo (27) botste dit seizoen al meer dan eens met medespelers en trainers. De grillige aanvaller, die eerder voor Feyenoord en Ajax speelde, maakte één doelpunt in vijftien competitieduels.

Miscommunicatie

Leonardo zelf spreekt van 'miscommunicatie' en legt via de website van Sport Promotion uit dat hij woensdag met griep vanuit Brazilië terugkeerde. “Ik voelde me echt doodziek. De nacht van woensdag op donderdag heb ik amper geslapen en toen ik in slaap viel, was het al ochtend.”

De buitenspeler werd pas rond het middaguur wakker en merkte via ploeggenoot Matthew Amoah dat er paniek was omdat hij zich niet had gemeld. “Ik heb meteen gebeld met Jeffrey van As en vertelde dat ik me doodziek voelde. Maar ik merkte toen al dat hij me niet honderd procent geloofde. 'Stuur de dokter maar bij me langs', heb ik nog voorgesteld, 'die zal hetzelfde constateren'.”

'Zware maatregel'

De NAC'er baalt van de situatie. “Dit neigt naar miscommunicatie. Ik ben op tijd teruggekeerd, zoals het hoort. Toen ik overdag wakker werd en het bericht van Amoah hoorde, heb ik direct gebeld om te verklaren waarom ik er niet bij kon zijn. En dan toch die zware maatregel. Echt, ik baal hier enorm van. Het is nooit mijn bedoeling geweest om zo weer te beginnen.''

Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen zoekt dit weekeinde contact met NAC om de situatie te bespreken.