Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Rus niet naar hoofdtoernooi Brisbane, De Bakker onderuit

AMSTERDAM - Arantxa Rus is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane te bereiken. In de laatste kwalificatieronde verloor ze met 6-2, 6-4 van de Georgische Anna Tatishvili.
Door Novum

De 20-jarige Monsterse was in de eerste twee kwalificatieronden nog te sterk voor haar Australische opponenten Isabella Holland en Olivia Rogowska.

In de eerste ronde van het hoofdschema sneuvelde de als zevende geplaatste Alisa Kleybanova direct tegen thuisspeelster Sally Peers.

De nummer 154 van de wereld won verrassend met 3-6, 6-4, 6-3. De als vijfde ingeschaalde Anastasia Pavloetsjenkova maakte geen fout tegen Alla Kudryavtseva: 6-2, 6-7 (5), 6-3.

De Bakker

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Australische Brisbane.

De 22-jarige Hagenaar ging zondag in twee sets onderuit tegen Denis Istomin uit Oezbekistan: 7-6 (5), 6-4. Istomin treft in de tweede ronde thuisspeler John Millman of een qualifier.

De Bakker en Istomin waren aan elkaar gewaagd in de eerste set en beide spelers wisten hun opslag te behouden.

Gelijk op

In de tiebreak was de mondiale nummer 40 vervolgens net iets te sterk. In de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op, maar een break van Istomin was genoeg om De Bakker, die drie plaatsen lager staat op de wereldranglijst, naar huis te sturen.

Ondanks het verlies was De Bakker niet ontevreden over zijn eerste wedstrijd van 2011. ''Ik heb heel goed gespeeld'', liet hij via Twitter weten.

''Het viel alleen niet mijn kant op. Maar ik ben blij met de manier waarop ik heb gespeeld. Hopelijk valt het resultaat volgende week wel mijn kant op.''


Lees meer over:

thiemo de bakkerArantxa RusWTA Brisbane

Aanbevolen artikelen