Krajicek sr wil Schapers als privé-coach

ALMERE - Petr Krajicek wil Michiel Schapers aanstellen als privé-coach voor zijn talentvolle dochter Michaëlla. Hij heeft hiertoe een positief gesprek gehad met Hans Felius, technisch directeur van de tennisbond KNLTB. "Michiel als coach voor Micha is de ideale optie voor mij", lichtte Krajicek sr toe.

"Qua intelligentie en kennis vind ik hem een van de allerbesten. De bond staat hier positief tegenover, maar we moeten nu eerst afwachten hoe de procedure tussen de KNLTB en Schapers gaat verlopen. De bond heeft er in ieder geval geen problemen mee en heeft ons financiële steun toegezegd."

Non-actief

De KNLTB zette Schapers vorige week op non-actief als coach van Jong Oranje. De bond nam de beslissing naar aanleiding van een onderzoek wegens klachten over zijn functioneren. Schapers heeft een advocaat in de arm genomen en beraadt zich over stappen.

Krajicek heeft goede ervaringen met Schapers en wil graag met hem verder. "Micha heeft onder Schapers goede prestaties geboekt. Ik heb op zich wel begrip voor de beslissing van de bond, maar wij willen met hem door."

Krajicek zou Schapers voor komend seizoen willen aanstellen. Na een jaar zou de samenwerking geëvalueerd moeten worden. Michaëlla Krajicek mag in 2004 negen toernooien op de WTA-toernooien spelen.

Dit jaar debuteerde de halfzus van Richard Krajicek op het gras in Rosmalen. Als jongste speelster ooit veroverde ze de nationale titel. Ze wil komend jaar onder meer haar opwachting maken op Amelia Island en Rosmalen.

NUwerk

Tip de redactie