AMSTERDAM - Heinz-Harald Frentzenzal het komende formule 1 seizoen uitkomen voor Arrows. Het Formule 1-team van Tom Walkinshaw heeft dit donderdag op zijn website bekendgemaakt. De Duitser zal - ten koste van Jos Verstappen - samen met de Braziliaan Enrique Bernoldi de stoeltjes bezetten.

"We zijn erg blij dat Heinz-Harald bij ons team komt", reageert teambaas Tom Walkinshaw in de persverklaring op de officiële site van Arrows. "Hij is een topcoureur en dat heeft hij bewezen met zijn drie Grand Prix-overwinningen."

Het aantrekken van Frentzen heeft tot gevolg dat Jos Verstappen

Arrows meldt dat het contract met Verstappen is ontbonden, maar daarvan is volgens Raymond Vermeulen geen sprake. "Dat zien we anders. We gaan ons nu beraden op juridische stappen", aldus Vermeulen, die samen met Huub Rothengatter manager van Verstappen is. Verstappen liet zijn contract goedkeuren door de autosportbond FIA en kan het verbreken aanvechten.

Frentzen

De 34-jarige Duitser startte zijn Formule 1-carrière in 1994 bij Sauber. Na drie jaar verliet hij het Zwitserse team en vertrok naar Williams. Bij Williams behaalde hij zijn eerste GP-zege tijdens de GP van San Marino in 1997. Eind 1998 verruilde hij Williams voor Jordan. Bij de Ierse renstal won Frentzen twee GP's voordat hij halverwege het vorig seizoen naar Team Prost verhuisde.

Verstappen

Verstappen liet op zijn eigen site weten niet persoonlijk te zijn ingelicht door Arrows. "Tot op dit moment heb ik nog steeds niets officieel van het team te horen gekregen, ik heb het moeten vernemen van Huub Rothengatter die mij attendeerde op het nieuws op de Arrows site. Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld. Verder wil ik hier nog niet teveel over zeggen omdat ik het eerst wil laten bezinken."

Rothengatter

Huub Rothengatter, manager van Verstappen, is met stomheid geslagen. "Officieel weten wij nog steeds van niets, maar ook ik ben zeer onaangenaam verrast met de persmededeling op de Arrows site", verklaart Rothengatter op de site van Jos Verstappen. "Ik loop al meer dan twintig jaar mee in de Formule 1 maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het belooft in elk geval dat we het de komende tijd nog druk zullen krijgen. Wordt vervolgd."

Geruchten

Met de bekendmaking dat Verstappen niet zal rijden voor Arrows maakt Walkinshaw een einde aan een periode vol van geruchten. De onzekerheid omtrent de positie van Verstappen leek aanvankelijk nergens op gestaafd omdat Arrows al op 23 juni vorig jaar het contract met de Limburgse coureur met een seizoen verlengde.

Verstappen schitterde woensdag door afwezigheid bij de vuurdoop van de nieuwe auto van formule-1-team Arrows. Bij een testsessie op het circuit van Valencia nam alleen de Braziliaan Enrique Bernoldi plaats achter het stuur van de Arrows-Cosworth A23.

Carrière Verstappen

/SPORTFrentzen aast openlijk op plek VerstappenArrows schuift Verstappen opzij