BARCELONA - Ibrahim Afellay moet zijn debuut bij FC Barcelona mogelijk uitstellen. De 24-jarige middenvelder dacht op 2 januari in Camp Nou tegen Levante voor het eerst zijn opwachting te kunnen maken bij Barça, maar hij is voorlopig niet speelgerechtigd.

De transferperiode in Spanje gaat namelijk officieel pas op 3 januari in. De Spaanse bond wil (nog) niet meewerken aan de wens van Barcelona om die datum te vervroegen.

Afellay zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar bij de Spaanse kampioen. De voormalige PSV'er vliegt woensdag naar Catalonië om kennis te maken met de selectie van trainer Josep Guardiola.

''Ik kan niet wachten om samen te spelen met voetballers als Iniesta en Messi'', liet de middenvelder optekenen op de website van Barça.

Socios

Als Afellay tegen Levante nog niet mag voetballen, moet hij drie dagen langer wachten op zijn debuut. Op 5 januari gaat Barcelona in het Spaanse bekertoernooi op bezoek bij Athletic Bilbao.

De middenvelder kan zich dan op 16 januari tegen Malaga voor het eerst laten zien aan de meer dan honderdduizend 'socios' van Barça in Camp Nou.