Volendam verslaat FC Twente

VOLENDAM - FC Volendam heeft zich door een nuttige zege op FC Twente uit de degradatiezone van de eredivisie gespeeld. De promovendus, voorafgaand aan de competitie gezien als de gedoodverfde degradant, staat inmiddels op de veertiende plaats in de hoogste afdeling van het betaalde voetbal.

Het jonge elftal van Volendam nam al vroeg in de eerste helft een voorsprong. Dion Esajas reageerde alert op een doorgeschoten corner en tikte de bal achter keeper Paauwe. De voorsprong was in die fase licht geflatteerd. FC Twente had het beste van het spel en had de pech dat doelman Van Westerop in het doel van Volendam een uitstekende wedstrijd speelde.

Dwarrelschot

Van Westerop redde zijn elftal in de eerste helft drie keer met goede ingrepen. In de 11e minuut verwerkte hij een dwarrelschot van Ramzi tot corner. Na het doelpunt van Esajas trad hij ook nog handelend op bij doelpogingen van Polak (vrije trap) en N'Kufo.

Twente raakte vlak voor rust doelman Paauwe kwijt met een blessure. Middenvelder Ouedraogo speelde veel te kort terug op zijn keeper en zag Tuyp bijna profiteren van zijn fout. Met een uiterste reflex stelde Paauwe orde op zaken, maar raakte daarbij dusdanig gekwetst dat hij het duel niet kon vervolgen. Hij werd vervangen door PSV-huurling Ten Rouwelaar.

Na rust drong FC Twente de thuisploeg ver terug op eigen helft. Gakhokidze had na een uur spelen de gelijkmaker op zijn schoen. Hij verraste Van Westerop met een lobje, maar de bal raakte slechts de onderkant van de lat, waarna Kras de bal over de achterlijn kopte.

Twente bracht met Christensen nog een extra aanvaller in de ploeg en ging achterin één-op-één spelen. Door die speelwijze kreeg Volendam de ruimte om op de counter te spelen. In de 75e minuut leverde dat de ploeg de 2-0 op. Opnieuw maakte Esajas het doelpunt.

NUwerk

Tip de redactie