Desastreus verlies Barcelona, Real nieuwe leider

MALAGA - De Catalaanse voetbalfans zullen Frank Rijkaard en zijn spelers met een ijzige kilte verwelkomen na de desastreuze nederlaag van FC Barcelona woensdag bij Málaga. Dat was sinds 1976 niet meer gebeurd. Barça, met Cocu en Van Bronckhorst achterin en Kluivert in de spits, ging er in het zuiden met liefst 5-1 op.

Die enige treffer werd ook nog toegekend aan Fernando Sanz, in dienst bij Malaga. Voor de thuisclub scoorde Salva driemaal. Binnen het kwartier maakte hij 2-0. Diego Alonso en Canabal troffen ieder een keer doel. De komst van Overmars halverwege de tweede helft hielp ook geen zier. De socios gaan onderhand smekend op de knieën voor het herstel van Ronaldinho.

Deportivo

Deportivo la Coruna kon niet profiteren van de misstap van Valencia (0-0 bij Real Sociedad dinsdag) door zelf ook gelijk te spelen tegen Valladolid: 1-1. Jonathan hielp Deportivo, volgende week tegenstander van PSV in de Champions League, na rust door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Hij passeerde zijn eigen doelman. Ploeggenoot Oscar maakte die misser goed.

Real

Real Madrid nam de koppositie over en gaat komend weekeinde ook goedgemutst naar Barcelona voor de klassieker in Camp Nou. De derby tegen Atletico kon na 20 minuten al nauwelijks meer verrassen.

Toen stond het 2-0 door een razendsnelle openingstreffer van Ronaldo, in de eerste minuut, en een goed vervolg door Raul. Atletico probeerde wel van alles, maar scoorde slechts gele kaarten, vijf stuks. Een was er voor Kiki Musampa.

Mallorca

Mallorca lanceerde zichzelf uit de degradatiegroep naar de middenmoot door Villarreal met 2-0 te verslaan. Eto'o en Campano maakten de doelpunten na rust. Arnold Bruggink viel in de 57e minuut in voor Correa. Mallorca staat nu ook op 20 punten, evenveel als Barcelona en Villarreal.

NUwerk

Tip de redactie