AMSTERDAM – Anouar Diba en FC Twente zijn mondeling overeengekomen dat zijn eenjarige contract in de winterstop ontbonden wordt. De aanvaller was amper drie maanden in dienst bij de regerend landskampioen.

De reden voor zijn tussentijdse vertrek, is dat de aanvaller niet kan aarden in Enschede. Diba zou moeite hebben met zijn reserverol.

Nadat hij niet werd aangewezen als de eerste vervanger van de geblesseerde Bryan Ruiz was voor de voormalige speler van NAC Breda de maat vol.

“Ik wil zeggen dat ik het heel jammer vind en niemand wat kwalijk neem”, reageert de 27-jarige buitenspeler in TC/Tubantia. “Het is helaas niet zo gelopen als ik gehoopt had.”

Qatar

De officiële ontbinding van zijn verbintenis moet nog worden geregeld. Diba bevindt zich momenteel in Qatar waar hij in de belangstelling zou staan van meerdere clubs. Ook vanuit Dubai zou er interesse zijn.

De eenmalig Marokkaans international kwam aan het begin van dit seizoen over van Al-Nasr, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Doordat de club uit Dubai hem in eerste instantie niet wilde vrijgeven, duurde het bijna twee maanden voordat Diba zijn debuut kon maken voor FC Twente.

Hij speelde uiteindelijk als invaller twee wedstrijden voor de Tukkers.