AMSTERDAM - Luca di Montezemolo hoopt dat ooit de dag aanbreekt dat Sebastian Vettel voor Ferrari rijdt. Misschien wordt Vettel dan wel teamgenoot van Fernando Alonso. “Ik ben niet bang”, loopt de Spanjaard op de zaken vooruit.

Vettel werd in november in Abu Dhabi op zijn 23ste de jonge wereldkampioen ooit in de Formule 1. Zoals met alle goede coureurs, heeft Ferrari er niets op tegen als de Duitser vroeg of laat een rode bolide bestuurt.

Zijn opleiding genoot Vettel bij BMW en Red Bull. Met Red Bull Racing vierde hij het afgelopen seizoen de grootste successen uit zijn nog prille loopbaan, wat resulteerde in titelwinst. Di Montezemolo ziet zijn komst naar Ferrari wel zitten.

Mythe

“Sebastian is snel, intelligent en jong. Vroeg of laat breekt de dag aan dat hij achter het stuur van een Ferrari kruipt”, vertelt de grote baas aan Express. “Voor mij is er geen twijfel”, aldus Vettel tegenover Bild. “Het is mijn wens en doel voor Ferrari te rijden.”

“Ferrari is met geen enkele andere fabrikant te vergelijken. De uitstraling, de mythe van het merk, dat is gewoon uniek”, vervolgt hij. Het contract van Vettel bij Red Bull loopt tot eind 2011, met daarin een optie voor nog een seizoen.

Alonso

Van een transfer zou dan in 2013 sprake kunnen zijn. De positie van Alonso is onomstreden bij Ferrari, het stoeltje van Felipe Massa niet. Hoewel Alonso geen voorschot wil nemen op een overgang van Vettel, geeft hij wel vast aan niet bang te zijn.

“Ik heb op dit specifieke bericht geen commentaar, maar ik wil wel kwijt dat ik voor niet één teamgenoot bang ben”, deelt hij met Marca. “Ik heb mijn teamgenoten altijd in een rechtstreeks duel verslagen.”