AMSTERDAM - Trainer Steve McClaren mag trainer blijven bij Vfl Wolfsburg. De Engelsman heeft de garantie gekregen van het bestuur dat hij zijn baan mag behouden.

Het clubbestuur van Wolfsburg beraadde zich donderdag over de positie van de trainer na de pijnlijke 1-3 nederlaag in het Duitse bekertoernooi tegen Energie Cottbus.

Na een crisisgesprek van twee uur met clubmanager Dieter Hoeness kreeg McClaren het vertrouwen van het bestuur, zo meldt de krant Wolfsburger Nachrichten.

Prestaties

Wolfsburg presteert in de competitie zeer matig. De kampioen van het seizoen 2008/2009 staat halverwege het seizoen op een dertiende plaats, slechts vier punten boven de degradatiestreep.

McClaren verhuisde deze zomer van FC Twente naar Duitsland. De club hoopte met het aantrekken van de Brit, na een teleurstellend seizoen vorig jaar, het succes van het seizoen daarvoor te evenaren.

De trainer heeft nog een contract in Wolfsburg tot 2012.

Schoon schip

Het crisisberaad van donderdag had wel gevolgen voor de Algerijnse middenvelder Karim Ziani en aanvaller Caiuby uit Brazilië. De twee zijn tot nader orde geschorst door het bestuur. ''We maken schoon schip", verklaarde manager Dieter Hoeness van de kapitaalkrachtige club na het overleg.

Ziani kwam in 2009 over van Olympique Marseille. Hij kwam dit seizoen vijf maal in actie. Aanvaller Caiuby heeft tot zover nog geen minuut gespeeld dit seizoen. Hij staat al sinds 2008 onder contract in Wolfsburg.