MILAAN - Rafael Benitez vertrekt per direct als coach van Internazionale. De Italiaanse club van Wesley Sneijder maakte dit donderdag bekend. De trainer en de club gaan volgens een verklaring op de website van Internazionale ''in goed overleg uit elkaar".

Benitez was bezig aan zijn eerste seizoen bij de club. De ploeg, die vorig jaar onder José Mourinho nog de landstitel, beker en Champions League won, presteerde onder de Spanjaard tot nu toe uiterst wisselvallig.

Inter plaatste zich met veel moeite voor de achtste finales van de Champions League. Daarnaast is de achterstand in de competitie op koploper AC Milan dertien punten. Vorige week won de ploeg nog wel het WK voor clubteams.

Transfers

De dagen van de Spaanse oefenmeester in Milaan leken eerder deze week al geteld. Benitez haalde na de winst op het WK voor clubteams vorige week al opvallend hard uit naar de clubleiding. Die zou hem te weinig steunen.

Voorzitter Massimo Moratti weigerde na de winst in Abu Dhabi zijn vertrouwen in de trainer uit te spreken. Hij noemde daarnaast de eis van de Spanjaard om spelers aan te trekken, als beloning voor het veroveren van de titel op het prestigieuze eindejaarstoernooi, misplaatst.

Volgens Benitez had Inter vers bloed nodig, wilde het dit seizoen nog een rol van betekenis spelen. Dat verse bloed komt nu dus voor de groep te staan.