ROTTERDAM - Voor de tweede keer binnen vier dagen kreeg Feyenoord woensdagavond van een zwakke Limburgse opponent de kans in de eigen Kuip weer iets aan vertrouwen te winnen. Net als tegen het teleurstellende Roda JC konden de Rotterdammers ook in het duel met Fortuna Sittard niet overtuigen.

Waar de kampioenskandidaat zondag nog tot een geflatteerd totaal van vijf treffers kwam, mocht het in de natte Kuip niet mopperen over de uiteindelijk wel heel magere zege: 1-0.

Een dag na de nederlaag van concurrent PSVRKC

De enige treffer van de wedstrijd was een ruime beloning voor het matige spel van de Rotterdammers die zich door de zege op basis van een beter doelsaldo dan Ajax

De Limburgse bezoekers, pas goed voor tien punten uit twintig wedstrijden, bleven gemakkelijk overeind en mochten ook na de treffer van Tomasson hopen op een stuntje. Invaller Hamming stuitte echter tot twee keer toe op de onzeker keepende Zoetebier.

Feyenoord kwam in de eerste helft tot geen enkele uitgespeelde aanval. Doelman Hesp van de bezoekers hoefde slechts eenmaal reddend op te treden toen Tomasson hem in de zestiende minuut van grote afstand met een lob probeerde te verschalken. Ook met Elmander als extra aanvaller voor verdediger Loovens bleef Fortuna Sittard aanvankelijk eenvoudig overeind.

Doelman Hesp werd uiteindelijk geklopt door een treffer van Tomasson. De Deen verlengde in de 68e minuut een kopbal van Bosvelt en mocht vervolgens zijn veertiende competitietreffer bejubelen.

Het altijd zo trouwe Legioen raakte nauwelijks opgewonden van het enige doelpunt van het duel en trakteerden hun favorieten na afloop op een striemend fluitconcert.

/DOSSIEREredivisie