KERKRADE - Roda JC heeft zich knap hersteld van de zware nederlaag zondag bij Feyenoord (5-0). De Limburgers pakten thuis belangrijke punten tegen FC Utrecht: 1-0. NAC heeft tegen Sparta in de slotfase de eerste zege na de winterstop verspeeld. Ruim in blessuretijd liep de Bredase doelman Babos invaller Langerak omver. Conteh benutte de toegekende strafschop: 2-2.

De zevende competitiezege kwam Roda JC

Beide ploegen deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. De meeste en de beste kansen waren evenwel voor Roda JC. De thuisclub speelde directer en meer doelgericht. Wapenaar liet zich echter niet verrassen. Hij hield Anastasiou (twee keer) en Tchoutang, die Vreven een vervelende avond bezorgde, op fraaie wijze van scoren af. Vandenbroeck miste in de dertiende minuut ook nog een vrije schietkans (naast).

In de slotfase moest Wapenaar, die aast op een nieuw, verbeterd contract in de Galgenwaard, zich echter gewonnen geven op een bekeken schot van de doorgebroken Vandenbroeck, 1-0. In blessuretijd stelde doelman Kalac met een prima redding op een kopbal van Zwaanswijk de zwaar bevochten zege veilig voor Roda JC.

NAC-Sparta

NAC heeft tegen Sparta in de slotfase de al zeker gewaande eerste zege na de winterstop verspeeld. Ruim in blessuretijd liep de Bredase doelman Babos invaller Langerak omver. Conteh benutte de toegekende strafschop en redde daarmee een punt voor de Rotterdammers: 2-2.

NAC probeerde tegen Sparta het verlies zondag tegen FC Groningen

Door een enorme dekkingsfout in het centrum van de Rotterdammers maakte Bobson al in de twaalfde minuut 1-0. NAC kreeg kansen genoeg, maar Cristiano (schot op de paal) en Stewart (alleen voor doelman Kooiman) misten scherpte. Volkomen tegen de verhouding in kwam Sparta in de 35e minuut op -1. Blinker vond Sanou, die doelman Babos met een bekeken schuiver kansloos liet.

Pas ruim een kwartier voor tijd zorgde invaller Salmon voor opluchting op de NAC-bank. Hij rondde goed voorbereidend werk van Bobson af. Kort daarna ontsnapte de thuisploeg nog aan de 2-2 toen Zijm op de paal schoot. De onverdiende gelijkmaker kwam er toch na een onbesuisde actie van Babos.

/DOSSIEREredivisie