Amateurs zetten Leverkusen te kijk

BERLIJN - Bayer Leverkusen is in de achtste finales van de strijd om de Duitse beker uitgeschakeld door de amateurs van Hoffenheim. Het elftal uit de Regionalliga-Süd won door een laat doelpunt van Herdling, 3-2.

Leverkusen, derde in de Bundesliga, leek aanvankelijk nog te ontsnappen. Halverwege leidde Hoffenheim al met 2-0, maar Lucio en Berbatow trokken de stand recht. Op de winst van de liefhebbers viel weinig af te dingen. Ze waren geen moment de mindere.

Alemannia Aachen, uit de laagste professionele klasse, had geen moete met de amateurs van Eintracht Braunschweig. De club uit Aken won met 5-0, onder meer door een treffer van de Nederlander Eric Meijer. Bij Alemannia, dat 33 jaar geleden voor het laatst in de kwartfinale stond, speelden ook Quido Lanzaat en routinier Eric van de Luer (als invaller) mee. Eerder schakelde Alemannia München 1860 uit de hoogste klasse uit.

MSV Duisburg

MSV Duisburg bereikte voor de negende keer de laatste acht. De tegenwoordig in de tweede Bundesliga spelende club versloeg het uit dezelfde klasse afkomstige Jahn Regensburg. MSV won na strafschoppen. Het officiële deel was afgesloten op 3-3, in extra tijd vielen geen doelpunten.

Vfb Stuttgart

Borussia Mönchengladbach bekert door ten koste van VfB Stuttgart: 4-2. Daarmee kwam een einde aan de dit seizoen ongekende successtory van de koploper van de Bundesliga. De zege van Gladbach was verdiend. Stuttgart kwam vlak voor rust op voorsprong door topschutter Kuranyi.

In de tweede helft vestigde de jonge Tsjech Vaclac Sverkos de aandacht op zich met drie treffers. Tussendoor hield Szabics de spanning er nog even in namens de bezoekers. Arie van Lent, nog niet toe aan een hele wedstrijd en derhalve uit voorzorg op de bank begonnen, besliste het duel een kwartier voor tijd.

NUwerk

Tip de redactie