MARSEILLE - Olympique Marseille is opnieuw verwikkeld in een financieel schandaal. De roemruchte club, voormalig winnaar van de Champions League, wordt ervan verdacht tussen juni 1996 en juli met transfers te hebben gesjoemeld. Bij 32 transfers zou de club zwart geld aan spelers en makelaars hebben betaald.

Onderzoeksrechters en accountants zijn belast met de zaak. In 1994 bleek dat de club, onder leiding van Bernard Tapie, betrokken was bij omkoping en een zwartgeldschandaal. Tapie moest toen de cel in. De huidige leiding van Olympique zei van niets te weten. De beschuldigingen zouden het oude management zijn te verwijten, zei directeur Ceccaldi.

Uit eerste onderzoeken zou blijken dat Marseille met een dubbele boekhouding werkte. Bij een groot aantal transfers ontbreken de vereiste documenten en staan er spelers in de boeken die nimmer voor OM uitkwamen. Volgens accountantsrapporten kreeg de Paraguayaan Ismael Rojas 580.000 euro betaald, terwijl hij nooit het shirt van de club droeg.

Voormalig trainer en sportdirecteur Rolland Courbis, ook genoemd in de affaire, zei cryptisch: "Ik ben het slachtoffer van twee terroristen die nog steeds in de club actief zijn."