AMSTERDAM - Ook opheffing van het verbod op teamorders is voor de leiding van Red Bull Racing geen reden de vrijheid van de coureurs te beperken. Sebastian Vettel en Mark Webber mogen elkaar in 2011 opnieuw volop bekampen.

Hoewel Vettel en Red Bull vorig seizoen de wereldtitel veroverden, greep het team bij de coureurs bijna naast succes. Pas nadat zijn concurrenten het in de slotrace lieten afweten, kon de 23-jarige Duitser zich tot kampioen kronen.

Eerder in het seizoen zaten hij en Webber elkaar enkele keren dwars. Tijdens de Grand Prix van Turkije botsten de twee bijvoorbeeld tijdens een gevecht om de koppositie, waardoor een zeker lijkende dubbelzege werd weggegooid.

Steun

Ondanks deze achterliggende gedachte en een streep door het verbod op teamorders, is teambaas Christian Horner niet van plan de tactiek van Red Bull te wijzigen. “Voor ons verandert er amper iets. Ook in 2011 steunen we onze coureurs zoals we altijd doen”, vertelt hij Autosport.com.

“Het belangrijkste voor ons is dat de coureurs op het circuit de vrijheid hebben om te doen wat ze willen. We hebben onze rijders afgelopen jaar zo goed mogelijk geprobeerd te ondersteunen en het is onze bedoeling dat volgend seizoen wederom te doen.”