AMSTERDAM - Urby Emanuelson kan komende zomer overstappen naar VfL Wolfsburg. De Duitse kampioen van het seizoen 2008-2009 is ‘zeer geïnteresseerd’, bevestigt de Ajacied, wiens contract na dit seizoen afloopt, aan NUsport.

“Maar er zijn nog wel meer clubs zeer geïnteresseerd,” zegt Emanuelson. “Ik denk daar verder niet echt over na. Heb ook nog niemand gesproken van Wolfsburg. Ik neem voorlopig geen beslissing. Mijn focus ligt volledig op Ajax.”

VfL Wolfsburg, dat ook naar Theo Janssen hengelt, is bezig aan een wisselvallig seizoen, maar wordt nog altijd gerekend tot de beste tien clubs uit de Bundesliga. “Daarom is de Bundesliga een schitterende competitie. Veel sterke, gelijkwaardige teams, volle stadions."

"Maar dat geldt ook voor Engeland en Spanje. Ik kies voor de club waar ik de meeste kans heb om te spelen. Dat zul dus niet de absolute top zijn. Laat ik eerst maar op het niveau net daaronder zien te slagen.”

Linksback

Onder de nieuwe Ajax-trainer Frank de Boer lijkt Emanuelson zich te moeten focussen op de linksbackpositie. De Boer wil dat er vanaf de vleugels nog meer gevaar komt. Met Gregory van der Wiel en Emanuelson heeft Ajax daar ook van achteruit de wapens voor.

In het verleden liet Emanuelson meerdere malen blijken dat zijn voorkeur bij een meer offensieve rol ligt. “Ach, daar is al zoveel over geschreven. Linksback is geen probleem voor mij. Ik doe er gewoon mijn stinkende best.”

Lees een interview met Urby Emanuelson en analyse in alfabetvorm over de wisseling van de macht bij Ajax in de nieuwe NUsport die vanaf dinsdag in de winkel ligt en nu online te bestellen is.