MÜNCHEN - Arjen Robben mag de groepstraining bij Bayern München hervatten. Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt heeft daarvoor groen licht gegeven, zo maakte de Duitse kampioen zondag op de website bekend.

Robben kwam dit seizoen vanwege een hamstringblessure nog niet in actie voor Bayern.

De 26-jarige aanvaller hervatte enkele weken geleden de looptraining. Woensdag sluit Robben voor het eerst aan bij zijn ploeggenoten.

Volgens Bayern wordt de vleugelspits onder begeleiding van hersteltrainer Thomas Wilhelmi stap voor stap terug op niveau gebracht.

Als Robben geen terugslag krijgt, kan hij op 15 januari in de competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg zijn rentree maken.

Bayern München belegt tijdens de winterstop een trainingskamp in Qatar. De verwachting was dat Robben daar zou aansluiten bij de groepstraining, maar naar het zich nu laat aanzien gebeurt dat een paar weken eerder. Robben leidde Bayern afgelopen seizoen naar de 'dubbel' in Duitsland en werd verkozen tot voetballer van het jaar.

Robben liep in de aanloop naar het WK een hamstringblessure op. Mede dankzij een intensieve behandeling bij de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn kon de ster van Bayern München in Zuid-Afrika toch tijdens vijf wedstrijden in actie komen.

Scheur

De medische staf van Bayern stelde enkele weken na het WK echter vast dat Robben nog steeds een scheur in zijn hamstring had. Volgens de Duitse club had de aanvaller helemaal niet in actie mogen komen in Zuid-Afrika.

De clubleiding van Bayern München heeft zich de afgelopen maanden regelmatig zeer kritisch uitgelaten over de KNVB en de Nederlandse artsen. De Duitse club wil een schadevergoeding omdat het maandenlang niet over Robben kan beschikken. De KNVB is echter niet van plan te betalen.